Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Крем-супа от тиква с консервирани домати

Крем-супа от тиква с консервирани домати

Крем-супа от тиква с консервирани домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Топла кремсупа с вкус и аромат, които по някакъв начин ще ви накарат да си спомните за хубавите летни дни"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • моркови - 4 средно големи
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • целина - 30 г глава
  • домати - 1/2 буркан
  • грис - 3 - 4 с.л.
  • бульон - 2 кубчета, зеленчуков
  • магданоз - 1/2 връзка
  • заквасена сметана - 1/2 кофичка
  • масло - 50 г
  • соев сос
  • сол
  • кориандър
  • кър
  • кимион
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се накълцват и се слагат да се задушат в олио на дъното на тенджерата, в която ще готвим супата.

Тиквата, целината и морковите се нарязват на парчета и се добавят към лука и чесъна след 10-тина минутки.

Добавя се соев сос и маслото, разбърква се добре и се оставя да се задушават зеленчуците около 40 минути, с регулярно разбъркване.

Междувременно разтваряме бульона във вода и добавяме към вече задушените продукти, като допълваме с вода до към 4 л общо количество - оставяме до пълното сваряване на всичко.

После идва ред на доматите, които са разбъркани с гриса предварително - добавяме ги към тиквената супа, заедно с всички подправки и варим още 15-тина минутки.

Изключва се котлонът, добавя се последно сметаната и се пасира. Сервира се с препечени филийки или крутони, по желание.

Крем-супата от тиква с консервирани домати е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: