Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния със сурова наденица

Картофена яхния със сурова наденица

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Картофена яхния със сурова наденица
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Картофена яхния с наденица - определено събуди апетита ни"

Необходими Продукти

  • сурова наденица - 800 г
  • картофи - 800 г пресни
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и запържете наденичките до златисто-кафяв цвят.

Извадете наденичките и в същата мазнина запържете нарязаните на ситно лук, чесън и шайби моркови, посолете и добавете нарязаните чушки, пържете за около 5-7 минути.

Прибавете брашното и запържете за кратко.

Добавете нарязаните картофи, похлупете тенджерата с капак и задушете за около 5 минути.

Прибавете червения пипер и след кратко разбъркване налейте около 800 мл топла вода, варите яхнията до готовност на картофите.

Накрая прибавете запържените наденички и поръсете картофената яхния с мащерка, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Картофената яхния със сурова наденица е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно!
30.05.2022 13:33