Панакота с круши и кафе

22/10/2017
Албена
отАлбенаНовак
"Оставихте ли си място за десерт?"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо4 183
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Свареното кафе се слага да се загрее с половината от захарта. Крушата се обелва и нарязва на тънки филийки, които се поставят при кафето. Крушите се готвят докато омекнат.

Сварените резенчета се нареждат на дъното на формичката, в която ще се приготви десерта. Останалото кафе се разпределя по всички купички или формички.

Желатинът се накисва в 30 мл от млякото и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна.

Останалата част мляко се кипва заедно с животинската сметаната, ванилията и останалата захар. Сместа се оставя да се охлади, добавя се желатинът и се разбърква.

След като се охлади напълно сметановата смес се разпределя във формичките. Панакотата се прибира в хладилник за поне четири часа. Сервира се охладена и обърната.


подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни рецепти