Панакота с кафе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Панакота с кафе
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
14/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Какво ще кажете за една панакота с вкус на кафе? Едно истинско съвършенство в чашка"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл подсладена
  • еспресо - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • желатин - 10 г
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка със струдена вода накиснете желатина, за да омекне.

В малка тенджерка налейте сметаната, кафето и прясното мляко. Добавете 3 супени лъжици захар и едно прахче ванилия.

Сложете съда на котлона и стоплете до точката на завиране. Отдръпнете тенджерката от огъня, добавете омекналия желатин. Бъркайте енергично докато се разтопи напълно.

Насипете крема в подходящи купички или чаши. Оставете ги на хладно, а след като се охладят приберете в хладилник докато панакотата се желира добре.

При поднасяне поръсете с какао или канела!

Да ви е сладко!

Панакотата с кафе е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: