Начин на приготвяне
Накиснете желатина във водата и го оставете да набъбне, след това го разтворете на водна баня.
Смесете в тенджерка сметаната, захарта и млякото и сложете на котлона на среден огън, като разбърквате от време на време. Малко преди да заври, добавете ваниловата и лимоновата захар.
Щом заври, снемете от огъня и добавете сместа към желатина. Разбъркайте добре.
Оставете сместа да се охлади.
Поръсете дъната на формичките или чашките, които ще използвате с кокосови стърготини и разпределете вкусната панакота в тях.
Оставете в хладилник за 2-3 часа желирания десерт.
По желание поднесете млечния крем в комбинация с топинг, поръска кокосови стърготини и листенца маточина.
Неустоима панакота за радост на цялото семейство!