Начин на приготвяне
На дъното на гювечето поставям лъжица масло. Домата нарязвам на колелца, като половината от него слагам върху маслото.
Следва плочка сирене, бейби моцарелата, разположена върху него и отгоре поставям втората плочка сирене.
Поръсвам с чубрица и разпределям останалата половина от домата.
Използвам дъното на камбата (нея използвам за подложка), а останалата част нарязвам на дребно, заедно с лютата чушка.
Завършвам запеканката с няколко резенчета масло и поставям капачето. Печем се в предварително загрята фурна около 15 минути.
Изваждаме ги от фурната и поставяме жълтъка в средата на резена на камбата (като цвете). Захлупвам гювечето и го оставям за 3 минути във вече изключената фурна.
Сервираме топли, гарнирани с магданоз по желание, но задължително с люта чушка и топла питка.
Сладко да ви е!
Упоменала съм продукти за една доза. Според броя на консуматорите количеството на продуктите се увеличава.
Коментари