Телешки кебап

Телешки кебап2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки шол - 500 г
  • лук - 3 глави
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • шунка - 200 г
  • печурка - 200 г
  • чушки - 2 - 3 червени
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета, а лукът - на ситно.

Олиото се сгорещява и в него се задушава лукът. Прибавя се червеният пипер, предварително разтвореното във виното доматено пюре и месото.

Налива се 100 мл вода и ястието се задушава на тих огън за около час.

Чушките и гъбите се нарязват на филии, а шунката - на кубчета. Всичко се слага в тенджерата с месото, посолява се и се задушава още 30 мин.

Накрая се добавя разтвореното в малко вода брашно, вари се 5 мин и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: