Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Кебап»Телешки кебап по шопски

Телешки кебап по шопски

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Телешки кебап по шопски1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4
"Бавно става, но си заслужава всяка една минута в печката - топи се в устата"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • домати - 350 г
  • лук - 200 г кромид
  • чушки - 200 г пиперки
  • масло - 150 г краве
  • кисело мляко - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 15 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се обезкостява и нарязва. Слага се на дъното на голям огнеупорен дълбок съд. Отгоре се слагат нарязаните лук, домати и пиперки, посолява се и се поръсва с магданоз и черен пипер на вкус.

Разбърква се, залива се с разтопеното масло и чаша гореща

вода, захлупва се и се оставя в леко затоплена фурна. Пече се на слаб огън около 2 и 1/2 часа или до готовност на всички продукти.

Изважда се, отхлупва се, залива се с разбитите с киселото мляко и брашното яйца и се пече в силна фурна около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: