Начин на приготвяне
Каймата се слага в подходяща тава. Отгоре се слага настърган лук, ситно накълцан магданоз и ситно нарязана 1/2 зелена чушка, а чесънът се пресова. Овкусява се със сол, кимион, черен и червен пипер.
Всичкото това се омесва хубаво. После каймата се разстила добре по цялото дъно на тавата като леко се притиска. Нарязва се на триъгълници като пица.
Маслото се разстопява, оставя се да се поохлади малко и се залива каймата. С помощта на четка се разнася навсякъде отгоре.
Отделно в купа се смесват доматеното пюре, доматеният сок и водата. С тази смес отново се залива каймата и се разнася навсякъде.
Отгоре по средата се нареждат във вид на цвете нарязаната на ленти 1/2 чушка и 1/2 домат. Посоляват се по желание.
Кебапът се пече в загрята фурна на 190 градуса.
Телешкият кебап с доматен сос е готов.