Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Кебап»Телешки кебап върху ориз

Телешки кебап върху ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Телешки кебап върху ориз1 / 3
13/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Телешки кебап върху ориз - неувяхваща класика в кухнята!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг, може и свинско
  • ориз - 200 г
  • лук - 7 - 8 глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета като за кебап и го изпържете в 2-3 с.л. мазнина. Извадете месото и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук, прибавете разреденото доматено пюре, брашното и овкусете с черен и червен пипер, както и сол.

Залейте с гореща вода, добавете запърженото месо и оставете да ври на тих котлон. Запържете ориза с 3 с.л. олио и след като стане прозрачен, долейте 500 мл гореща вода. Щом омекне, овкусете с подправки и снемете от огъня.

Поднесете кебапа върху канапе от ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sisi Antova
Sisi Antova
Бързам да го сготвя ,но с малки цели лукчета 25 бр. и малко мед.
02.11.2014 10:06
romanova
romanova
Аз добавих към сосчето малко мед, соев сос,оцет и чили. стана приказка!
27.02.2013 21:21
кики
кики
бързам, да го сговя!
23.02.2013 18:27
1
ilko43
ilko43
Ориза бих подправил с куркума или чили93
22.11.2012 21:44
1