Торта с халва и маскарпоне

Торта с халва и маскарпоне
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Халва и маскарпоне - ето това е най-хитовата комбинация в сладкарството, която непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пак. Petit Beurre
  • маскарпоне - 250 г
  • тахан халва - 100 г
  • млечен шоколад - 100 г
  • сметана - 250 мл сладкарска за разбиване
  • компот - мляко за бисквитите
  • какао - за поръсване на тортата
  • банани - 1 - 2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме шоколадовия сос, като затоплим млякото до точка но кипене. Махаме от котлона и слагаме шоколада. Бъркайте, докато се разтвори на 100%.

Вземете една купа и разбийте сметаната. В друга купа сложете маскарпонето, халвата и разбийте с миксера.

С помощта на шпатула смесете добре сметаната и маскарпонето.

Вземете форма за торта с падащо дъно. Намокрете бисквитите и подредете един ред, сложете от крема, банан на колелца, още един ред бисквити, половината шоколадов сос, ред бисквити, крем, банан, бисквити и завършваме с шоколадовия сос.

Оставете в хладилника за няколко часа. Декорирайте бисквитената торта с малини и сметана. Може и само да поръсите с какао.

Тортата с халва и маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: