Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Бутер торта с шоколадов пудинг и карамелизирани ябълки

Бутер торта с шоколадов пудинг и карамелизирани ябълки

Бутер торта с шоколадов пудинг и карамелизирани ябълки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Трябва да я опитате, за да разберете за какво кулинарно чудо говорим"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • шоколадов пудинг - 2 пакетчета (по 50 г)
  • масло - 100 г
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • кафява захар - 1 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
  • орехи
  • прясно мляко - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете бутер тестото и изрежете два блата. Сложете ги в тава, застлана с домакинска хартия, и изпечете в загрята фурна до 200 градуса до златист загар. Изпечете и изрезките.

Загрейте млякото, добавете 1 ч.ч. кафява захар и изсипете шоколадовия пудинг, предварително размит с малко студено мляко.

Бъркайте до сгъстяването на крема. Отстранете крема от огъня и добавете маслото. Разбъркайте до еднородност.

Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на кубчета. Сложете ги в подходящ съд на котлона и добавете останалата захар и ореховите ядки. Гответе докато започнат да получават карамелен загар.

Сложете единият блат в подходяща чиния. Изсипете шоколадовия пудинг. Сложете втория блат и замажете стените.

Натрошете изрезките на трохи и облепете външната част на тортата. Върху горния блат изсипете карамелизираните ябълки и орехи.

Поръсете с пудра захар и оставете 5-6 часа бутерсладкиша на хладно, преди да поднесете.

Бутер тортата с шоколадов пудинг и карамелизирани ябълки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: