Начин на приготвяне
Сложете топинга в купа, като от него заделите 3 с.л. Прибавете 250 г от ягодите и пасирайте. Останалите 250 г нарежете на малки парченца. В друга купа разбъркайте маскарпонето с пудрата захар.
Разбийте студената сметана и на няколко пъти я прибавете към маскарпонето, като разбърквате внимателно с шпатула. Прибавете нарязаните ягоди и отново разбъркайте. Пригответе си форма за торта с диаметър 26 см.
Изрежете няколко бишкоти с височина на формата и ги подредете прави от вътрешната страна по борда, като преди това ги топвате в пасираните ягоди. Наредете бишкоти по дъното, които също топвате в ягодовата смес.
Покрийте с крем и отново блат от бишкоти. Така процедирайте до изчерпване на продуктите, завършвайки с крем. Покрийте със стреч фолио и сложете бишкотената торта за една нощ в хладилник.
На другия ден освободете тортата от ринга и отгоре нанесете заделения топинг. Подредете ягодите, сложете няколко листенца и се насладете на ягодовия разкош!
Ягодовата торта с бишкоти е готова.
Коментари