Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Специална ягодова торта с бишкоти

Специална ягодова торта с бишкоти

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Специална ягодова торта с бишкоти
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
14/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Специалните хора получават само най-доброто, приготвено с много любов и от сърце"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 400 г
  • портокали - 200 мл сок
  • за крема
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 400 г заквасена
  • крема сирене - 200 г
  • захар - 250 г
  • ванилия
  • портокали - 1 бр. сок и кора
  • мента - 2 стръка прясна
  • ягоди - 500 г
  • сладко - 1 бурканче от ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заделяте от бишкотите за оформянето на ринг около тортата.

Останалите бишкоти напоявате леко с портокалов сок. Продуктите за крема се разбиват до получаването на хомогенна смес. Ако не може да намерите тези продукти или не ви се занимава, може да използвате за крема 250 мл сладкарска сметана, кората на 1 портокал, 2 стръка мента, 500 г ягоди на кубчета.

Пристъпваме към сглобяването на тортата. На дъното на формата се слагат напоените бишкоти, отгоре се измазват с крем. Редуваме до изчерпване на продуктите, като трябва да заделим от крема преди добавянето и ментата и ягодите за декорация.

Прибирате тортата за 2-3 часа в хладилник, за да стегне. След това внимателно я изваждате от формата и я измазвате със заделения крем за торта и сладкото от ягоди. Декорирате със свежи ягоди - 6-7 бр. разполовени и оформяте ринг от бишкоти.

Прибирате готовата бишкотена торта обратно в хладилника за още няколко часа.

Източник: Габриела Русева‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ангелина
Ангелина
Страхотна рецепта! Лесно и страшно вкусно!
12.07.2020 00:01