Начин на приготвяне
Заделяте от бишкотите за оформянето на ринг около тортата.
Останалите бишкоти напоявате леко с портокалов сок. Продуктите за крема се разбиват до получаването на хомогенна смес. Ако не може да намерите тези продукти или не ви се занимава, може да използвате за крема 250 мл сладкарска сметана, кората на 1 портокал, 2 стръка мента, 500 г ягоди на кубчета.
Пристъпваме към сглобяването на тортата. На дъното на формата се слагат напоените бишкоти, отгоре се измазват с крем. Редуваме до изчерпване на продуктите, като трябва да заделим от крема преди добавянето и ментата и ягодите за декорация.
Прибирате тортата за 2-3 часа в хладилник, за да стегне. След това внимателно я изваждате от формата и я измазвате със заделения крем за торта и сладкото от ягоди. Декорирате със свежи ягоди - 6-7 бр. разполовени и оформяте ринг от бишкоти.
Прибирате готовата бишкотена торта обратно в хладилника за още няколко часа.
Източник: Габриела Русева от Кулинарна мрежа
Коментари