Начин на приготвяне
Много вкусен и забавен вариант да привлечем вниманието на малчуганите към полезните храни.
Измиваме много добре всички зеленчуци. Картофа и пащърнака обелваме и сваряваме в подсолена вода. Към нея можете да прибавите дръжки от магданоз и да обогатите бульона. След като се сварят ги пасираме още горещи, а водата запазваме.
В нея бланшираме розичките карфиол и броколи, морковите и стръкчетата праз лук за 3 минути, нека останат хрупкави.
Сиренето и кашкавала режем на малки хапки.
Крушите аранжираме като таралежчета , които са като основа. Доматите, репичките, киселите краставички, парченцата морков и останалите продукти набождаме на парти шишчета и прикрепяме към крушите.
За соса смесваме пасираните картоф и пащърнак, майонезата, изварата и настърганото на ситно сирене. Добавяме стрития риган и посоляваме. Ако консистенцията на соса ви се стори суха, можете да добавите малко от зеленчуковия бульон.
Количеството и изборът на зеленчуци и продукти е по ваш избор, както и начина на поднасяне на децата.
Ако те се мръщят, нека намерим правилния за тях подход, за да ги научим да се хранят рационално.
Съвет: От останалия зеленчуков бульон можете да приготвите супа или да го замразите.