Соленки без яйца

Соленки без яйца
Снимка: Боряна Иванова Котенко
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Толкова са вкусни и ароматни, че направо няма да повярвате, че са без яйца"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч. (250 г)
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • олио - ½ ч.ч. (зехтин)
  • сирене - 1 ч.ч. (натрошено)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • чубрица - щипка (слага се по желание, не е задължителна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от всички продукти. Тестото трябва да е меко и да не залепва по ръцете. Ако лепне, означава, че или млякото е рядко или сиренето не е достатъчно твърдо. Спокойно – поправимо е.

Добавяйте по малко брашно и продължете с месенето докато тестото спре да лепне.

Оформят се топчета по-големи от орех и се сплескват като кюфтенца. Може да се оформят и като пурички.

Подреждат се в добре намаслена или покрита с хартия за печене тава.

Пекат се 15 минути (или до покафеняване) в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Резултатът е: хрупкави отвън и приятно меки отвътре. Соленки - универсал! Подходящи за всичко – и за закуска, и за мезе с хайвер, и за бира, вино…

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: