Начин на приготвяне
Омесва се тесто от всички продукти. Тестото трябва да е меко и да не залепва по ръцете. Ако лепне, означава, че или млякото е рядко или сиренето не е достатъчно твърдо. Спокойно – поправимо е.
Добавяйте по малко брашно и продължете с месенето докато тестото спре да лепне.
Оформят се топчета по-големи от орех и се сплескват като кюфтенца. Може да се оформят и като пурички.
Подреждат се в добре намаслена или покрита с хартия за печене тава.
Пекат се 15 минути (или до покафеняване) в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Резултатът е: хрупкави отвън и приятно меки отвътре. Соленки - универсал! Подходящи за всичко – и за закуска, и за мезе с хайвер, и за бира, вино…