Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Черешово сладко с бърбън

Черешово сладко с бърбън

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
3217265
Черешово сладко с бърбън
Снимка: Галя Василева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Точно така - сладко с бърбън, за да са щастливи и татковците, когато го поднесете за десерт"

Необходими Продукти

  • череши - 3 кг червени
  • захар - 1. 2 кг
  • лимони - 5 резенчета
  • бърбън - 40 мл /Ром/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкото от череши често е пренебрегвано, в полза на своите бели роднини, но след като го приготвих тази година, то стана хитът на сезона сред другите ни сладка в избата.

Черешите трябва да са добре узрели. Измиват се, след което се изваждат костилките. Поставят се в тенджера и се поръсват със захарта. Така престояват няколко часа, докато леко се разтопи захарта.

Разбъркват се и варят на среден огън, докато се сгъстят, като често се разбъркват.

Сладкото е готово, когато започне да пука на големи мехури. Може да е малко рядко, но докато изстива, допълнително се сгъстява. Пет минути преди да се свали от огъня, се слага лимонът, нарязан на малки парчета.

Лимонът замества лимонтузуто, но кората му добавя и друг аромат. Добавя се и бърбънът (или ромът), но вкусът с бърбъна придава мноого различно усещане на небцето.

Слакото се сипва в бурканчета и се вари 1-2 минути.

Може да се сервира с ванилов сладолед. И нека ви бъде сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Язък за хубавото сладко, по добре да бяхте го пуснали без снимка, защото тази, с която е представено едва ли ще изкуши някой да го опита...
25.10.2017 19:06
1
2
Покажи всички подкоментари