Начин на приготвяне
Активирайте маята в половината от топлото мляко със 1 с.л захар и брашно. Разбийте яйцата със захарта и млякото. Добавете есенциите и течния подсладител.
Пресейте брашното, поръсете щипка сол и замесете много меко тесто. Разтопете маслото и смесете със олиото, започнете да прибавяте по малко към тестото.
Извадете тестото на плота или масата и месете до образуване на мехурчета, усуквайте като фитил и събирайте на топка. Оставете да втаса на топло, след което разделете на 6 части.
Първо оформете три от тях, като ги разпъвате и по средата намажете със сладкото, хубаво притиснете краищата за да не излезе сладкото.
Оплетете широка плитка и поставете във намазана с олио широка форма от фолио.
Готовите две плитки покрийте и оставете да втасат, след което намажете със разбит жълтък и поставете парченца локум и филирани бадеми.
Печете ги заедно във загрята фурна на 160 градуса за около 30-35 минути.