Печена царевица с масло

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
22/08/2012
"Този аромат, този неустоим аромат, който се носи из въздуха, може да е само от печена царевица с масло "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 500
  • Преглеждания за месеца1217
  • Преглеждания за седмицата137
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевица - 6 - 8 кочана
  • масло - 160 г
  • сол - на вкус
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цели кочани царевица и ги накиснете за 30-40 минути в студена вода. След това почистете от листата, изрежете долните дръжки, ако ги има и подсушете кочаните.

Смесете мекото масло със сол на вкус и кърито. С това ароматно масло намазвайте обилно всеки кочан царевица и го слагайте да се пече на загряна скара.

Изпечете царевицата за около 10 минути от всяка страна или докато зърната омекнат. По време на печенето мажете отново кочаните с ароматното масло. Изпечените царевици с масло слагайте в тенджера с капак.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
михаела
михаела
29.01.2014 10:34
къри???
1
0