Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем с тиква и орехи

Крем с тиква и орехи

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Крем с тиква и орехи
Снимка: Станислава Армянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако децата ви не обичат тиква, ето как да я дегизирате, за да я и излапат на един дъх!"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г
  • захар - 6 с.л.
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • нишесте - 5 с.л. пшенично
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - смлени (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и почиства от семките. Нарязва се на еднакви парчета. В малка тенджера се слага заедно с водата и 2 с.л. от захарта.

Оставя се да се задуши на слаб огън докато омекне (около 20 мин). През това време се сварява млякото.

Нишестето се разтваря в 100 мл от млякото (трябва да е изстинало, за да не стане на бучки). В дълбок съд се слага тиквата и към нея се сипват останалите 400 мл от млякото.

Пасират се заедно и се връщат обратно в тенджерката и се слагат на слаб котлон. Към тиквената смес се слага останалата захар (4 с.л.) и на тънка струя се прибавя нишестето.

Слага се ванилията и се бърка постоянно до сгъстяване на крема. Разпределя се в купички и се оставят да изстинат.

По желание може да се поръсят със смлени орехи или канела.

Кремът с тиква и орехи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: