Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сърнели със заливка от яйца и сметана

Сърнели със заливка от яйца и сметана

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Сърнели със заливка от яйца и сметана
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
27/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сърнели - около 2 кг.
  • сметана - 4 с.л. квасена /20% масленост/
  • бира - 4 с.л.
  • растително масло - 4 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • майорана - - ½ ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърнелите се почистват с четка и се начупват на едри

парчета. Използват се само шапките.

Поставят се в подходяща тава, посоляват се и се омесват с растителното масло.

Слагат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 мин.

Когато слегнат и започнат да си пускат сока, се заливат със следната заливка: разбитите яйца, сметана, бира, смачканите и нарязани на ситно скилидки чесън, пипер, майорана, брашно и малко сол.

Объркват се и се пекат на 200 градуса около 15-20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: