Начин на приготвяне
Омесете каймата със ситно нарязания праз, яйце, сол, черен пипер и кимион. Оформете средно големи кръгли кюфтенца.
В тенджера налейте около 400 мл вода и изчакайте да заври.
Прибавете и кюфтетата и оставете да ври около 35-40 мин на среден огън.
Разбийте в отделен съд готварската сметана с яйца, малко сол и черен пипер.
Свалете тенджерата от котлона и бавно прибавете сместа към водата, в която са врели кюфтетата, като внимавате да не се пресекат яйцата.
Върнете отново на котлона до сгъстяване на соса и прибавете маслото, като периодично разбърквате.
При сервиране на тези кюфтета с бял сос поръсете със ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко с тези кюфтета с бял сос от сметана и яйца!
Коментари
1. Първо как, по дяволите ще се варят кюфтета от 400 гр. кяайма в 400 мл. вода;
2. Какви са тези яйца в смотаната рецепта!?
Пълен провал!!!!
Похабих си хубавите продукти с тази безумна рецепта!!!