Тиквена супа с кайма

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Тиквена супа с кайма
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вадете лъжиците и идвайте да я опитаме, сигурни сме, че е много вкусна"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • кайма - 200 г, смес
  • бульон - 1 литър, зеленчуков
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • кромид лук - 1 бр.
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • праз лук - 1 стрък
  • сметана - 4 с.л.
  • сусам
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквата и я почистете от семената. Нарежете я на кубчета.

Морковите, картофите и лукът се обелват и нарязват на ситно.

В подходяща тенджера загряваме 2 с.л. растителна мазнина и 3 с.л. бульон. Задушаваме тиквата, морковите, картофите и лука. Овкусяваме със сол и прясно настъргано индийско орехче.

Добавяме останалият зеленчуков бульон. Варим на слаб котлон до полуомекване на зеленчуците още 15 минути.

Празът се почиства, измива и се нарязва на колелца. В другите 2 с.л. растителна мазнина задушаваме каймата и празa.

Тиквата и зеленчуците се пасират. Супата се поднася с лъжица бита сметана и с по 2-3 лъжици от задушената с праз кайма.

Сервираме топла, поръсена със запечени сусамови семена. Аранжираме със зелени подправки.

Източник: списание Здравен журнал

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: