Начин на приготвяне
Измийте тиквата и я почистете от семената. Нарежете я на кубчета.
Морковите, картофите и лукът се обелват и нарязват на ситно.
В подходяща тенджера загряваме 2 с.л. растителна мазнина и 3 с.л. бульон. Задушаваме тиквата, морковите, картофите и лука. Овкусяваме със сол и прясно настъргано индийско орехче.
Добавяме останалият зеленчуков бульон. Варим на слаб котлон до полуомекване на зеленчуците още 15 минути.
Празът се почиства, измива и се нарязва на колелца. В другите 2 с.л. растителна мазнина задушаваме каймата и празa.
Тиквата и зеленчуците се пасират. Супата се поднася с лъжица бита сметана и с по 2-3 лъжици от задушената с праз кайма.
Сервираме топла, поръсена със запечени сусамови семена. Аранжираме със зелени подправки.
Източник: списание Здравен журнал