Начин на приготвяне
Загрейте фурната и застелете тавата с хартия за печене. Внимателно разполовете тиквата и изчистете от семената.
Нарежете всяка половина от тиквата наполовина, за да направите четвъртинки.
Нанесете с четка или разтрийте 1 с.л. зехтин върху месото на тиквата и поставете четвъртинките, отрязани надолу, върху лист за печене.
Печете 35 минути или повече, докато оранжевата плът лесно се пробие с вилица. Оставете го настрана да се охлади за няколко минути.
Загрейте останалите 3 супени лъжици зехтин в тенджера с дебело дъно на средно силен огън. Когато маслото засияе, добавете чесъна, лука и солта.
Разбъркайте, за да се комбинира. Гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът стане прозрачен - около 8 до 10 минути.
Междувременно обелете тиквата.
Добавете месото от тиква, канела, индийско орехче, карамфил, лют червен пипер (ако се използва) и смлян черен пипер.
С помощта на лъжица за смесване начупете малко тиквата.
Налейте бульона. Сварете сместа, след това намалете котлона и оставете да къкри около 15 минути, за да се разтопят вкусовете.
Когато тиквената супа е на практика готова, разбъркайте кокосовото мляко и кленовия сироп. Свалете бульона от огъня и оставете леко да се охлади.
Можете да използвате пасатор, за да пасирате супата в тенджерата.
Варете още 5 минути хелоуинската тиквена супа.