Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Швейцарска тиквена супа

Швейцарска тиквена супа

Швейцарска тиквена супа
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • картофи - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • тиквени семки
  • масло - бучка
  • готварска сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата, картофа, праза и моркова. Нарежете ги на средно големи парчета.

Загрейте тенджера под налягане. Сложете бучката масло. Запържете леко праза и когато стане прозрачен, добавете и останалите зеленчуци. Запържете за пет минути.

Налейте вода, колкото да покрие всички продукти. Сложете подправките, затворете тенджерата и варете 15 минути.

Изключете, изчакайте да излезе парата и отворете. Пасирайте супата с пасатора. Сложете половината сметана, разбъркайте и върнете на котлона за една минута.

В сух тиган изпечете тиквените семки.

Сипете кремсупата в дълбока чиния, сложете малко от сметаната, която оставихме. Поръсете тиквената супа с магданоз, печените семки и поръсете с малко черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: