Начин на приготвяне
Нарязвам на едро и задушавам всички зеленчуци на бавен огън - без тиквичките.
Тиквичките ми харесват да са хрупкави и затова ги слагам без задушаване.
Подправям задушените зеленчуци.
В тава нареждам: картофите, нарязани на едро. Върху тях слагам равномерно запечатаното пилешко месо, суровите тиквички нарязани на четири.
Може и с всяко друго месо да се направи, аз имах пилешко.
Върху тиквичките изсипвам задушените зеленчуци.
Най-отгоре изсипвам готовият гювеч. Добавям една и половина чаена чаша топла вода.
Посолявам със сол и черен пипер. Покривам със алуминиево фолио и готвя пилешкия гювеч на най-силна фурна поне час и още малко.
Свалям фолиото и допичам моя гювеч с пилешко месо около 15 минути още малко.
Да ви е сладко!