Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шишчета»Шишчета от телешко месо с мента и кориандър

Шишчета от телешко месо с мента и кориандър

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Шишчета от телешко месо с мента и кориандър
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
31 мин.
Порции
3
"Гарнитурата не е от значение, когато за обяд има уханни шишчета от телешко месо с мента и кориандър"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • За марината
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер - на вкус
  • сос уорчестър - няколко капки
  • сок от лайм - няколко капки
  • зехтин - 80 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • мента - 1 шепа пресни листа или клонки
  • кориандър - 3 стръка, пресен
  • магданоз - 2 с.л. накълцан, пресен
  • кимион - 1 ч.л., равна или на вкус
  • джинджифил - 1 ч.л. или на вкус (на прах)
  • лют пипер - на вкус
  • чесън на прах - 2 щипки, по желание
  • При сервиране
  • мента - пресни листа
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и поставете в купа. Сложете при него всички упоменати продукти за маринатата, като зелените подправки накъсате, а лука нарежете на едро. Разбъркайте добре.

Покрийте купата с прозрачно домакинско фолио и оставете в хладилник за една нощ.

20 минути преди да започнете да приготвяте шишчетата, извадете месото от хладилника, за да придобие стайна температура, след което го нанижете на метални или дървени пръчици.

Нагорещете няколко капки зехтин в тиган с дебело и незалепващо дъно. Препоръчвам сила на огъня малко под максималната.

Печете до златист загар от всички страни, като се стараете да не преобръщате по много пъти месото, за да не го изсушите.

Готовите шишчета сервирайте веднага поръсени с накъсани или цели листа мента за още аромат. Посолете леко и консумирайте с удоволствие!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: