Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, докато побелее и се сгъсти. На тънка струйка прибавете олиото, като не спирате да разбивате.
Прибавете половината брашно объркано с бакпулвера и киселото мляко. Разбъркайте с шпатула и отново разбъркайте.
Добавете останалото брашно и разбъркайте.
Обелете, почистете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Прибавете ги към сместа и разбъркайте.
Изсипете кексовата смес в намазнена и набрашнена форма. Печете в загрята фурна на 170 градуса около 40 минути или до суха клечка. Извадете от формата и оставете да изстине.
Загрейте 3-4 с.л. сметана и в нея сложете начупения шоколад. Бъркайте до пълното му разтваряне и залейте сладкиша.
Украсете с пресни плодове по избор.