Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Телешка супа с грах и кисели краставички

Телешка супа с грах и кисели краставички

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Телешка супа с грах и кисели краставички
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ще станете най-заклетите почитатели на тази супа още преди да сте довършили чинията, гарантираме"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • грах - 100 г от консерва
  • червена чушка - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • морков - 2 бр.
  • костен бульон - 1 литър
  • масло - 30 г
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • целина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципи и сухожилия. Нарязваме на средни кубчета.

Задушаваме го в кравето масло и 2 с.л.от бульона.

Прибавяме към него лука, моркова и чушката, нарязани на ситно.

Заливаме с останалия костен бульон и оставяме да къкри на слаба температура.

След 15 минути от варенето добавяме киселите краставички, граха и 2-3 стебълца от целината, сол и черен пипер.

Готовата телешка супа гарнираме с прясно нарязани листа от целина и овкусяваме с лимонов сок.

Телешката супа с грах и кисели краставички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: