Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с тиквен крем

Бисквитена торта с тиквен крем

Бисквитена торта с тиквен крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Опитайте и ни кажете честно - искате ли още 1 парче, защото е неустоимо вкусна"

Необходими Продукти

  • бисквити - Закуска кафяви и бели по 1 пакет
  • крем
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • тиква - 1/2 ч.ч. на пюре (сварена)
  • масло - 1 с.л.
  • нескуик - 1 с.л.
  • нишесте - 1 пакет Ванилия
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • за поръсване
  • нескуик - 2 с.л.
  • шоколадови дражета - 1 пакет
  • кафе - 200 г сварено подсладено
  • млечен шоколад - 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се кубчета тиква, отцеждат се и с вилица се намачкват на пюре.

Загрява се прясно мляко със захарта. Нишестето се разбърква в купа с част от прясното мляко на кашичка и сипваме в горещото прясно мляко. Бърка се с тел, докато сгъсти, и снемаме от котлона.

Прибавя се маслото, нескуик и пюре от тиква. Разбърква се добре да се смесят продуктите.

В тавичка сипваме 3-4 с.л. крем, отгоре нареждаме ред бели бисквити, топнати за секунда в кафето. Следва крем и ред бисквити с какао, които се покриват с крем и поръсваме с нескуик на всеки ред.

Завършва се с трети ред бели бисквити и крем.

Поръсваме бисквитената торта с настърган млечен шоколад и нареждаме шоколадови дражета.

Охладена след 2-3 часа се нарязва и сервира.

Бисквитената торта с тиквен крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: