Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз с пилешки воденички

Ориз с пилешки воденички

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Ориз с пилешки воденички
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Толкова вкусни, толкова лесни за приготвяне - как са им устои човек"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
  • пилешки воденички - 300 - 350 г
  • гъби - 1 тарелка
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се почистват добре и се слагат в дълбока купа. Заливат се с подсолена вода и се оставят 1- 2 часа да киснат и да се пуснат кръвта. Оризът се измива и се изсипва в тава.

Залива се с 5 ч. ч. вода. Гъбите се почистват, измиват се и ако са едри се нарязват на 2 или 3 парчета.

Добавят се към ориза. След като са се изкиснали воденичките или се срязват на 2 или се оставят цели.

Те също се слагат в тавата с ориза и гъбите. Тавата се покрива с фолио и всичко се пече на 200 градуса до готовност на воденичките.

Накрая се изважда тавата от фурната и ориза се поръсва със сол и черен пипер. Накрая пресният магданоз се нарязва на дребно и с него се поръсва оризът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: