Начин на приготвяне
В тенджерка сипвам прясното мляко, прибавям кравето масло, щипка сол. Когато заври млякото и маслото се е разтопило прибавям при непрекъснато бъркане брашното.
Отстранявам от котлона и добавям едно по едно яйцата и саламурата от сирене. Бъркам докато сместа стане еднородна и без бучки.
Настъргвам кашкавала на едро ренде и го прибавям към пареното тесто. Разбърквам.
В голяма тава застилам хартия за печене и с лъжица за сладолед гребвам от тестото. Подреждам топките на разстояние една от друга. С лъжицата леко ги сплесквам отгоре.
По желание можете да ги поръсите със семена. Аз разполагах с тиквено семе и се получиха много добре.
Слагам тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна. През първите 15 минути не е желателно да се отваря фурната, за да не спаднат!
Когато са готови, ги оставете на изключена и леко отворена вратичка на фурната поне 10-15 минути и тогава извадете тавата.
От тези грамажи на продуктите на мен ми се получиха 13 бр. вкусни кашкавалки.
Вкусните кашкавалки със семена са готови.