Начин на приготвяне
Отделете 1 кафена чашка от топлото мляко и го сипете в купичка, добавете захарта, маята и поръсете с брашно (около 2 с.л.). Покрийте с чиния и оставете да се активира маята.
Пресейте брашното и направете кладенче, разбийте яйцата с единия белтък, а жълтъка отделете за намазване. Сипете останалото мляко и олио, разбъркайте и прибавете при брашното, маята също.
Замесете меко тесто, намажете с олио, покрийте с фолио и оставете да втаса. След като втаса добре, направете топки, колкото ябълка и от всяко топче оформете дълъг фитил. Разрежете на 2 и усучете.
Завийте във форма на геврече, като притиснете краищата и подпъхнете отдолу. Подредете ги в голяма тава на разстояние и оставете да втасат, след което ги намажете с разбит с малко мляко и олио жълтък.
Поръсете със семената и печете в загрята фурна на 180 градуса.