Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Касапски кюфтета в було

Касапски кюфтета в було

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Касапски кюфтета в було
Снимка: Зори
9 / 10
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Запасете се с биричка, защото тези кюфтенца са ужасно вкусни и пият много"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (от гърдите)
  • чесън - няколко скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица - ронена
  • лют червен пипер - едро смлян
  • було - агнешко или свинско
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо, което трябва да е по-тлъстичко, ако не се добавя и малко сланина, се смила през месомелачката на по-едро.

Скилидките чесън се обелват и пресоват. Каймата се омесва с чесъна, подправки на вкус - прясно смлян черен пипер и кимион, ронена чубрица, лют червен пипер и сол. Съдът с каймата се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник поне за 30 минути, за да си поеме вкусовете.

В това време булото се накисва в малко вода с лимонов сок.

Изкиснатото було се нарязва на квадрати с еднакви размери. Големината им е според размера на кюфтета, които ще направите. Аз ги предпочитам по-сплескани и с правоъгълна форма, за да изглеждат по-различно. Вие по-желание може да ги направите кръгли или във формата на кебапчета.

Във всяка було се слага по шепа кайма, сплесква се и булото се сгъва като плик. Мястото, където се събира булото, се оставя отдолу.

Кюфтетата могат да се пекат на скарата, на грила, на барбекю на дървени въглища. Но предварително намажете леко решетката с малко парче сланина.

Винаги първо се поставят върху страната, където е събрано булото. Скарата трябва да е много добре загрята, изпичат се и от двете страни до готовност.

Сервират се задължително с люто домашно приготвено доматено пюренце, а питието изберете вие - вино, бира или люта ракийка.

Касапските кюфтета в було са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: