Касапски кебап

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3229k
Касапски кебап1 / 2
18/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4-5
"Това е от онези ястия, в които всички зеленчуци са расли на кокал"

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 600 г
  • карантия - 300 г шилешки
  • прясно мляко - 300 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • масло - 125 г
  • лук - 4 - 5 връзки зелен
  • бульон - 1 кубче телешки
  • яйца - 4 броя
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • лимонов сок
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шилешкото месо и дреболии дребно и ги сложете за 3-4 часа на хладно в маринатата, приготвена от нарязания лук, , магданоз, джоджен, черен пипер, сол и част от виното.

След това прехвърлете в пръстен гювеч и добавете маслото, долейте останалото вино, поръсете с червен и черен пипер и натрошете телешкия бульон. Посолете на вкус, сложете капака и пухнете в умерена фурна да се задушава.

След като месото поомекне, запечете без капак.Накрая залейте с разбитите мляко и яйца и малко лимонов сок или оцет. Същото ястие може да приготвите и в гювечета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: