Начин на приготвяне
Телешкото месо се нарязва на кубчета или на жулиени с дебелина около 1 см. Месото се слага в купа.
В друг съд се изливат виното и водата. Към тях се добавят всички други съставки на маринатата. Бърка се докато се разтопи медът. С тази марината се полива месото и се разбърква.
Покрива се с фолио и престоява в хладилник минимум два часа, а най-добре е да се приготви от предната вечер.
След това картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тава и се поливат със зехтин, поръсват се с чубрица, черен пипер и малко сол.
Разбъркват се хубаво да се разнесат подправките равномерно. Месото се изважда от хладилника и в тиган се запечатва леко за около 30 секунди от всяка страна.
Добавя се при картофите. Всичко се пече до готовност в загрята на 220 градуса фурна.