Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешки късчета в сос Уорчестър

Телешки късчета в сос Уорчестър

Телешки късчета в сос Уорчестър
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • сос уорчестър
  • масло - 100 г
  • телешко месо - 200 г
  • пресен лук - 1 стрък
  • моркови - 1/2
  • тъмна бира - 200 мл
  • брашно
  • къри
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това апетитно телешко задушено сипете в една чинийка малко брашно и добавете къри, червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Нарежете на ситно месото и го оваляйте в брашнената смес.

В тиган разтопете маслото и сложете 2 ч.л сос Уорчестър и щипка розмарин.

Нарязваме на дребно лука и моркова и слагаме в маслото.

Когато всичко е почти готово и сосът почне да се сгъстява, добавяйте бирата постепенно.

Сервирайте горещи телешки късчета в сос Уорчестър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: