Начин на приготвяне
Обезкостеното месо нарежете на късчета и запържете в дълбок тиган, в който е сгорещено олио. Когато се позачерви, към края, напръскайте със соевия сос и пуснете двете скилидки пресован чесън.
Измийте картофите, залейте в тенджера с вода и ги сварете с кората, а после охладете и обелете люспицата.
Всеки картоф сложете върху дъска за хляб и строшете, притискайки с пръстите на двете ръце.
Не ги мачкайте много.
Поръсете с вегета и черен пипер начупените картофи така, както са на дъската. Прехвърлете ги в тигана при месото, напръскайте със зехтин и разбъркайте леко.
Сложете на огъня да кипне вода в малък съд и пуснете дребните домати. Бланшират се буквално за секунди. Извадете ги с решетъчна лъжица и обелете кожицата им.
Картофите и месото сипете в подходяща тавичка, а отгоре подредете обелените домати. Загрейте фурната на 220 градуса при функция грил и с вентилация. Запечете за 15-20 минути.
Поръсете с накълцан свеж магданоз.