Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с кашкавал на фурна

Скумрия с кашкавал на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Скумрия с кашкавал на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6-8
"Още не сме довършили рецептата и вече усещаме как огладняваме! Отиваме за риба!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1800 г
  • кашкавал - 100 г
  • домати - 170 г
  • лук - 180 г
  • чесън - 100 г
  • магданоз - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно - 100 г
  • масло - 50 г
  • сол - 20 г
  • лимони - 100 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и обезкостява. Филетата се посоляват и се мариноват с виното - за около 1 час на хладно.

Почистеният лук се нарязват на ситно и се задушава в маслото.

Доматите се обелват, нарязват и се прибавят към лука и се задушават.

Към изстиналата смес се добавят ситно нарязания магданоз, и счукания чесън и сол. Отгоре се настъргва кашкавал.

Филетата се подсушават, овалват се в брашно и се пържат в олио.

Нареждат се в тавичка и се покриват със зеленчуковата смес.

Запича се при умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: