Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия на фурна с кашкавал

Скумрия на фурна с кашкавал

Скумрия на фурна с кашкавал
Снимка: Теодора Тонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Кой ще ни направи компания за обяд?"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. (700 г)
  • олио
  • кашкавал - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се измива, разрязва и изчиства. Слагаме я с намаслена тава, поливаме я с олио и овкусяваме със сол.

Печем я на 180 градуса, като преди да я извадим я поръсваме с настъргания кашкавал и я оставяме още малко, докато се разтопи кашкавала.

Количеството скумрия може да бъде променено, в зависимост от желаните порции.

Ястието може да се поднесе със салата по избор. Аз сервирах със салата от варени картофи и домашно направена манастирска салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: