Начин на приготвяне
Загрейте гъбения бульон в съд на котлона. Когато заври, намалете температурата и добавете на тънка струйка царевичния грис, като бъркате непрекъснато.
Бъркайте до сгъстяване (около 10 минути) на слаба температура. Отстранете от котлона, добавете пармезана и маслото и разбъркайте хубаво.
Оставете да поизстине и добавете яйцето, като разбъркайте хубаво до усвояването му от сместа. След като поизстине, оформете малки топчета от полентата.
Извадете вътрешността на надениците и ги нарежете на хапки. Обелете и нарежете лука на ситно. Загрейте зехтина в голям, дълбок тиган на котлона на умерена температура.
Запържете нарязаните парчета наденица за около 5 минути. Добавете лука и пържете, като разбърквате, още около 5 минути.
Прибавете доматения сос, овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да къкри на слаб огън за около 20 минути.
Към края на готвенето на кюфтенцата добавете топчетата полента, захлупете с капак и гответе на слаб огън още около 10 минути.
Кюфтенцата от полента с наденица и доматен сос са готови.
Адаптирано от pep-4o.blogspot