Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го смесете с каймата и яйцето. Прибавете хляба и подправките и омесете хубаво. Направете малки топчета и ги оваляйте в брашното.
Загрейте олиото и ги запържете леко, но да не са напълно готови.
Междувременно нарежете лука и чесъна на дребно. Загрейте малко олио в дълбок тиган или тенджера на котлона на умерена температура.
Запържете лука и чесъна до омекване или за около 3 мин.
Добавете доматения сос, пилешки бульон, захарта и оставете соса да поври за около 5 мин.
Добавете кюфтета в соса, похлупете с капак и оставете на слаб котлон да къкри около 20 мин.
Сервирайте при готовност с картофено пюре.
Цариградските кюфтенца в доматен сос са готови.