Торта Спайдърмен

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Торта Спайдърмен3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • брашно - 180 г
  • портокалови кори - 2 с.л.
  • захар - 200 г
  • за крема
  • крем - за бисквитена торта
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 1 /2 ч.ч.
  • банани - 3 бр.
  • За масления крем
  • масло - 1ч.ч.
  • пудра захар - 4 ч.ч.
  • фондан - червен, син, бял, зелен и черен цвят
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг. Оставят се настрана.

Жълтъците се разбиват със захарта с миксер, докато побелеят. След това се изключва миксерът и започват да се прибавят разбитите белтъци.

Бърка се с дървена лъжица. Прибавят се и портокаловите корички. Разбърква се. Брашното се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа.

Готовата смес се изсипва в тава във формата на Спайдърмен. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса. Пече се около 30-тина минути.

Готовият блат се изважда от фурната и се оставя да изстине. След като изстине се вади от формата и се разрязва на две.

600 мл от прясното мляко се слагат в тенджера и на котлона да заври. В купичка се разбиват 100 мл прясно мляко, кремът за бисквитена торта и захарта. Разбива се да стане еднородна смес.

Малко преди да заври млякото на котлона се прибавя получената смес. Бърка се непрекъснато, докато кремът се сгъсти. След това се сваля от котлона.

Върху поднос или подложка се слага единият блат, отгоре се слага от крема. Бананите се режат на кръгчета и се редят върху крема. Отгоре се слага и вторият блат.

Приготвя се масленият крем. Размекнатото краве масло се разбива с пудрата захар до получаването на гъста еднородна смес. С масления крем се намазва тортата. Отгоре се слага разточеният на тънка кора фондан. Украсява се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: