Начин на приготвяне
Приготвянето на покривното тесто фондан става, като разтворим пакета желатин във водата и той трябва да набъбне.
В тенджера слагаме набъбналия желатин да се разтопи на слаб огън, след това добавяме и глюкозата. Трябва да стане течна хомогенна смес. Отстаняваме от котлона.
В дълбока купа или друг съд слагаме половината пудра захар и добавяме течната смес от желатин и глюкоза и започваме да месим.
Започва да става меко лепкаво тесто, добавяме и червената боя, като тестото става червено. Продължаваме да месим с останалата част от пудрата захар. Тестото вече не трябва да лепне.
Оставяме да втаса около 15 минути и разточваме с диаметър малко по-голям от този на блатовете, за да може после хубаво да се покрие отгоре и отстрани.
В подложка за торта поставяме първия блат и сиропираме. Разбиваме сметаната много добре. Поставяме част от нея на първия сиропиран вече блат. Нареждаме и втория блат и отново сиропираме.
Заливаме отгоре разтопения на водна баня течен шоколад. Поставяме и третия блат и отново сиропираме и него.
Масленият крем се приготвя, като разбираме с миксер маслото, което трябва да е било на стайна температура заедно със захарта. Мажем обилно тортата с масления крем.
Взимаме внимателно разточения фондан и покриваме цялата торта отгоре, както и отстрани.
Изрязваме излишния фондан. Вече готовата торта декорираме по желание със сметана и декоративни пръчици.