Торта 27 с фондан

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Торта 27 с фондан
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12 парчета
"Торта, която е вкусна и на 27, и та 72 годишните"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 160 гр.
  • брашно - 160 гр.
  • какао - 2 с.л.
  • бакплувер - 1 ч.л.
  • За основния крем
  • масло - 75 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • За масления крем
  • масло - 150 г
  • пудра захар - 100 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • фондан - готов на д - р Йоткер)
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват до получаване на бяла пухкава смес. Към трях се прибавя захарта и отново се разбива до хомогенна смес. Сухите съставки се добавят накрая и всичко се разбърква внимателно с шпатула.

Блатът се изсипва в намазнена тортена форма и се пече на 150 градуса за около 35 минути.

Когато се опече, се изчаква да изстине и се разрязва на 3 части.

През това време се приготвя основният крем.

В дълбок съд се сипва прясното мляко и се изчаква да заври. Щом това стане, се прибавя маслото и захарта. Най-накрая се слага малко по малко и брашното, като постоянно се бърка, за да не стане на бучки.

Изчаква се да поизстине и се разпределя между блатовете.

На най-горния блат и по стените на тортата се разпределя масленият крем, който се приготвя, като се разбият с миксер маслото, захарта и прясното мляко до получаване на кремава консистенция.

Фонданът се разточва внимателно върху посипана пудра захар до получаването на тънък слой. С помощта на точилката се слага върху тортата и с ръка се заглажда. От какаовите пръчици се прави декорация на тортата.

От останалия фондан се правят топки, които се намазват с малко маслен крем и след това се овалват в шоколадовите пръчици.

Тортата се сервира охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: