Начин на приготвяне
Натрийте свинските вратни пържоли със солта, черния пипер, кориандъра и мащерката, оставяте да постоят така 15 мин.
В тиган с незалепващо покритие слагате 3 с.л. олио и запържвате пържолите на умерен огън по една минута от всяка страна.
Наливате 100 мл водка, 150 мл вода, слагате домата, нарязан на четири, както и гъбите.
Слагате капак на тигана и така на умерен огън още 20 мин., като на средата на времето ги обръщате веднъж, докато течността се изпари и се образува сос на дъното на тигана.
Когато изключите котлона, веднага добавяте бучката краве масло и накълцания магданоз към свинското с гъби. Изчаквате да изстине, захлупено с капак.
Добър апетит със свинските вратни пържоли с гъби на тиган!