Начин на приготвяне
Райските ябълки почистете, обелете и пасирайте заедно с ореховите ядки. Това е плънката за сладките.
Маслото се разтопява, към него се прибавя олиото, захарта, бакпулверът, ванилията и киселото мляко.
Започвате да прибавяте брашно поетапно.
Първоначално разбърквайте. Когато започне да се сгъстява постепенно замесете до получаване на средно меко тесто, подходящо за изготвяне на топчета. Подгответе си тава, в която ще печете сладките.
От готовото тесто оформете топчета с големината на орех. Разточете топчетата едно по едно. Във всяко оформено тесто сложете от плънката.
Затворете и притиснете крайчетата, така че да не излезе плънката докато печете.
Подредете сладките и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност. Поръсете с пудра захар, ако желаете.
Райските ябълки придават особен вкус и аромат на сладките.