gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч със зеленчуци

Постен гювеч със зеленчуци

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7627k2k4k8
Постен гювеч със зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
1 / 6
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
"И постен е хубав, даже много! Който не вярва, да ни даде порцията си"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр. малък
  • тиквички - 1 бр малка
  • грах - 1 к.ч. от консерва
  • царевица - 1 к.ч. от консерва
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 3 бр.
  • бамя - 1 шепа
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едро. Слагат се на дъното на глинения гювеч.

Лукът се нарязва на полумесеци, патладжанът и тиквичката на кубчета, червената и зелената чушка и морковът на едри парчета.

Нарязаните зеленчуци се смесват с царевицата и граха. Прибавят се измитата бамя и доматите, нарязани на дребно.

Всички зеленчуци се разбъркват и разпределят върху картофите в гювеча. Поръсва се брашно, червен пипер и сол.

Прибавя се олио и се налива около една чаша и половина вода.

Гювечът се пече на 220 градуса.

Постният гювеч със зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: