Сицилиански солен кекс

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
25/08/2012
"Най-точното определение за този сицилиански солен кекс е - престъпно вкусен "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 367
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и добавете последователно олиото, киселото мляко със содата и постепенно брашното. Объркайте с натрошеното сирене, накълцания праз, царевицата, добре отцедените от маринатата и ситно нарязани домати и ригана.

Сипете сместа във форма, предварително намазнена и леко набрашнена, така че дебелината на кейка да е до 5 см. Сложете соления кекс да се изпече в предварително нагрята на 175 градуса фурна.

След като е готов, поръсете с кашкавала и върнете за няколко минути във фурната.

Голяма метална форма за кекс с дупка 23 см-50%
Ретро форма за страхотни сладкиши:
Голяма метална форма за кекс с дупка 23 см
18.00 лв.
9.00 лв.
Виж ››

Красива форма за кекс с дупка - дълбока, с фигурални мотиви. Ще ви служи вярно с незалепващото си покритие.

Рейтинг

5 7
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#197505
Много е вкусен!!!
0
0
Радостина
Радостина
23.01.2014 17:55
Аз сложих само сирене и салам и пак стана много вкусен! Мек и пухкав отвътре, с коричка отвън! Благодаря за рецептата :)
0
1
Нил
Нил
05.01.2014 18:50
Вкусен е,въпреки, че направих някой промени, царевицата замених с маслини, т.к., нямах сушени домати сложих сушени червени чушки.
2
0